Дієта вихідного дня . Знаєте, коли представниці прекрасної статі обзаводяться зайвим жирком? На думку французьких дієтологів - у вихідні дні. Чому? Та тому, що в кінці тижня ми велику частину часу проводимо на кухні і не можемо стриматися від спокуси перекусити чим-небудь смачнень-ким. Пропонована низь-кокалорійна дієта (не більше 1300 ккал на добу), розроблена спеціально для вихідних днів, допоможе впоратися з цією проблемою. Щоб приборкати апетит, ви можете між основним прийомом Їжі влаштувати нешкідливі для фігури перекушування. Протримаєтеся на пропонованій дієті чотири уїк-енди підряд, і ви скинете пару-трійку зайвих кілограмів, що "прилипнули" до живота, талії та стегон. Три плюси вихідної дієти 1. Вона не має нічого спільного з голодними дієтами, частенько збідненими білками, вітамінами і мінералами. Дефіцит цих корисних речовин може плачевно позначитися на стані здоров'я: привести до анемії, розладу і виснаження нервової і серцево-судинної систем, захворювань органів травлення і нирок. Як правило, такі супердієти малоефективні, вони абсолютно не формують навиків правильного харчування: переставши їх дотримувати, ви нестримно починаєте набирати вагу знову. Основний принцип дієти вихідного дня - мінімум жирів, обмежена кількість вуглеводів, дробний раціон харчування, складений з низькокалорійних, але багатих всіма необхідними вітамінами і мінералами продуктів харчування. 2. Дотримуючи цю дієту, вам не доведеться удаватися до послаблюючих і сечогінних засобів: свіжі овочі і фрукти, соки як не можна краще нормалізують роботу кишечника та нирок. 3. Дієта вихідного дня, складена з "швидких" блюд, - просто знахідка для сучасних ділових жінок. Вона не прив'яже вас до плити, подарує багато вільного часу, але не залишить голодними домочадців. До того ж в ній багато апетитних продуктів, які здатні принести дійсне задоволення від процесу схуднення.
СНІДАНКИ (на вибір) * 25 г несолодких пластівців із знежиреним молоком, банан; * яйце круто, 2 хлібці з висівками, стакан теплого молока; * салат зі свіжих фруктів (яблука, груші і декількох виноградин), заправлений стаканчиком натурального йогурту, чашка кави з молоком; * тост із запеченими помідорами, 20 г російського сиру, стакана сподіваючись з медом.
ПЕРЕКУШУВАННЯ (на вибір) * яблуко, чашка кави з молоком (підсолодите цукрозамінником); * два свіжі огірки і 50 г домашнього сиру, 1/2 стакана свіжовіджатого морквяного соку; * середній апельсин і невелике гроно винограду; * половинка грейпфрута, груша.
ОБІДИ (на вибір) Перші блюда * суп-пюре з овочів; * чашка ненаваристого яловичого бульйону; * чашка курячого бульйону.
Другі блюда * 100 г відвареного білого курячого м'яса, салат зі свіжої капусти, заправлений рослинною олією (соняшниковим, кукурудзяним, оливковим, льняним), хрусткий хлібець; * 100 г очищених креветок, 2 середніх картоплини в мундирі, одна столова ложка майонезу, шматочок хліба з висівками; * 150 г тушкованої моркви або 100 г горошку, 100 г відвареного лосося (сьомга, форель),збризнутого лимонним соком, низькокалорійна булочка.
Напої * Фруктові (яблучний, апельсиновий, грейпфрутовий, чорносмородиновий, гранатовий, сливовий) або овочеві (морквяний, томатний) соки.
ПЕРЕКУШУВАННЯ (на вибір) * фруктовий йогурт; * половинка грейпфрута і 2 скибочки свіжого або консервованого ананаса; * 100 г свіжіше або замороженої полуниці (малини, чорниці, ожини) з цукрозамінником; * 100 г консервованих або свіжих персиків.
ПОЛУДНІ (на вибір) * 50 г тушкованої моркви, хлібець, стакан знежиреного кефіру; * 75 г домашнього сиру, 50 г відвареної цвітної капусти, чашка кави з молоком і з цукрозамінником; * банан, хлібець з медом, стакана чаю; * низькокалорійна булочка з муки грубого помелу з начинкою з овочевого салату або зеленого салату, стакан томатного соку.
ВЕЧЕРІ (на вибір) * 100 г пісного окосту із скибочкою ананаса, 100 г тушкованої (консервованою) червоної квасолі, овочевий салат, заправлений рослинною олією, шматочок хліба з висівками, груша; * 100 г відвареного курячого філе з тертим російським сиром (25 г), свіжий помідор, одна картоплина в мундирі, низькокалорійна булочка ( хлібець), стакана сподіваюся з молоком і цукрозамінником; * омлет з двох яєць і 50 г пісної шинки, 25 г консервованого зеленого горошку, 25 г консервованої кукурудзи, стаканчик натурального йогурту; * 150 г відвареної тріски з молочним соусом, 50 г тушкованого буряка, 50 г відвареного рису, шматочок хліба з висівками, апельсин.
|