Булочки по-французьки . Що потрібно:
(8 порцій) 500 г муки 2 ст. л. вершкового масла 1 ч. л. солі 1 пакетик (7 г) сухих дріжджів 300 мл води 1 ст. л. цукру
Що робити: 1. Просіювати муку через сито. Зробити в муці поглиблення у формі воронки, по краях насипати сіль і цукор, в центр покласти дріжджі. 2. Додати вершкове масло, відщипуючи його маленькими шматочками. Влити теплу воду. Розмішати силіконовою лопаткою; потім вимішувати тісто руками протягом 12-15 хвилин. Викласти тісто на стіл, вимішувати ще 1-2 хвилин; зібрати в кульку. Знов вимісити 1-2 хвилин, зібрати в кульку. Повторювати операції протягом 10 хвилин. 3. Відбити тісто. Для цього з силою стукнути його об стіл, зібрати в кульку. Знову стукнути об стіл і знов зібрати в кулю. Відбивати таким чином не менше 10 хвилин. Помістити тісто в миску, накрити кришкою і залишити в теплому місці на 15 хвилин. 4. Розділити тісто на декілька частин, розкотити в овальні коржики завдовжки 10-12 см і шириною 5 хвилин. 5. Зібрати краї кожного коржика до центру, перевернути і скачати між долонями в ковбаску. 6. Викласти на деко ковбаски з тесту, щедро присипати їх мукою. З боків кожної ковбаски зробити ножицями надрізи на відстані 1 см один від одного. Розсунути їх руками так, щоб вийшли "пелюстки". Залишити в теплому місці на 40 хвилин. Розігріти духовку до 200°С. Випікати булочки 25 хвилин.
|