Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість

Харчо

.

 Харчо – традиційне грузинське блюдо, в класичному його варіанті готується з яловичини, обов’язково міцно заправляється спеціями та прянощами. Пропонуємо Вашій увазі кілька рецептів. 

Харчо І
Інгредієнти:
2,5 л води, 500 г яловичої грудинки, 4 цибулини, 0,5 стакана рису, 10 шт. свіжої аличі (або 100 г гранатового соку), 5 зубчиків часнику, 1 стручок гіркого перцю, 0,5 стакана зелені кропу, петрушки і кінзи (окрім гілочок), 2 ч. ложки хмелі-сунелі, 3 лаврових листки, 0,5 стакана волоських горіхів, сіль.

Приготування:
Яловичину нарізувати невеликими шматками, промити, залити 2,5 л холодної води і варити близько 2 годин на помірному вогні. М'ясо вийняти, бульйон процідити, довести до кипіння, засипати в нього добре промитий рис, знов покласти м'ясо, посолити і через 10 мін засипати дрібно нарізану цибулю, половину порції зелені петрушки і кінзи, лавровий лист. Рис варити до готовності (20хв), за 5 хвилин до готовності рису покласти товчені волоські горіхи. Відварити і протерти крізь сито аличу; опустити її (або гранатовий сік) в харчо (за 10—15 мін до закінчення варива). Додати товчений часник, стручковий перець, дрібно нарізану зелень, хмелі-сунелі, сіль. Після зняття з вогню настояти під закритою кришкою 3—5 хв, посипати зеленню, що залишилася.

Харчо ІІ

Час приготування: 90 хвилин.

Кількість порцій: 10

Інгредієнти:
- 700-900 г м'яса яловичини або баранини
- 2-3 цибулини
- 3-5 зубчиків часнику
- томат (можна 2-3 ст. л. томат-пюре)
- 1 стакан рису
- 2-3 лаврових листка
- тмин, коріандр, різні приправи, тертий мускатний горіх, все за смаком або суміш хмелі-сунелі
- сіль, перець за смаком
- зелень кропу і петрушки 

Приготування:
М'ясо ріжемо на порціонні шматки, заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. При закипанні знімаємо піну і збавляємо вогонь, хай вариться бульйон. Ще я ложу в бульйон цибулину в лушпинні. Тим часом промиваємо рис і робимо підливу. На жиру з бульйону або рослинній олії обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, додаємо моркву, потерту на терці і туди ж томат. Якщо додаєте томат-пасту, тоді розбавте її в 2-3 ложках, можна більше, бульйону. Коли м’ясо вже готове, додаємо рис і варимо хвилин 25, майже до готовності. Виливаємо підливу, кладемо прянощі, часник (часточками або товчений), лавровий лист. Додати чорного меленого перчика і трішки червоного меленого, це блюдо має бути гострим. Вимикаємо вогонь і посипаємо дрібно рубаною зеленню. Харчо повинний бути з добре наваристим бульйоном, тому м'яса в ньому повинно бути багато.

Суп харчо з осетрини з горіхами

Час приготування: 60 хвилин.

Інгредієнти:

осетрина 500 г
лук ріпчастий 5 голівок
морква 1 шт.
корінь петрушки 2 шт.
зелень петрушки 1 пучок
томатне пюре 2 ст. ложки
лавровий лист 1 шт.
перець запашний горошком З шт.
мука 1 ст. ложка
часник 3 зубчики
насіння коріандру 1/2 ч. ложки
хмелі-сунелі 1 ч. ложка
горіхи волоські 100 г
помідори 3 шт.
пекучий перець 1/2 шт.
сіль

Приготування:
Варите осетрину цілим шматком до напівготовності з додаванням 4 цибулин, кореня петрушки і запашного перцю.
Рибу вийміть з бульйону і поріжте на маленькі шматочки. З поверхні бульйону зніміть жир і складете в чисту каструлю, бульйон процідіть.
У каструлю з жиром додайте порізану цибулю і пасеруйте 5-10 хвилин, додайте томатне пюре і обсмажуйте ще 5-7 хвилин. Всипте муку, перемішайте і тушкуйте 5 хвилин, залийте процідженим бульйоном.
Дайте бульйону закипіти, опустите в нього шматочки риби і кип'ятіть ще 10 хвилин. Додайте товчений часник, коріандр, рубану зелень петрушки, хмелі-сунелі, пекучий перець, нарізані помідори, подрібнені горіхи і варіть ще 10 хвилин

Харчо з курки з горіхами
Інгредієнти:
1 курка, 4цибулини, 1,5 ст. ложки муки, 0,5 стакана слив ткемалі (або 500 г помідорів), 1 стакан очищених волоських горіхів, 5 зубчиків часнику, 1 ч. ложка хмелі-сунелі, 1 ч. ложка товченого насіння кінзи, 2 ст. ложки зелені кінзи, чорний перець, лавровий лист, сіль, 2,5 л води.

Приготування:
Заздалегідь підготовлену і промиту курячу тушку нарізати невеликими шматочками, залити 2,5 л холодної води і варити до напівготовності м'яса. У окремій каструлі тушкувати дрібно нарізану цибулю з жиром, знятим з бульйону. Додати шматки курки, вийняті з бульйону, і тушкувати, помішуючи, ще 15 хвилин. Потім всипати муку (пшеничну або кукурудзяну), через 5 хвилин влити бульйон. Варити 10—15 хвилин, потім покласти зварені і протерті через сито ткемалі або помідори, дати закипіти і заправити розведеними в бульйоні товченими волоськими горіхами, часником, хмелі-сунелі, зеленню кінзи, лавровим листом, сіллю.
Смачного!

Вхід

Пошук

Календар

«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Погода

Курси валют

Цікавинка

Афоризм


www.europe-kiev.ucoz.ru

Анекдот

Опитування

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 167

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Lviv TOP

Весь інтернет в одному каталозі!

Copyright MyCorp © 2020 | Конструктор сайтів - uCoz